Bemutatjuk partnereinket: Black Tie

Kényelem, funkcionalitás és esztétikum – szép egyensúlyban van jelen ez a három fontos tényező a Black Tie olasz designmárka egyedi termékeiben. Partnereinket bemutató sorozatunk legújabb részében Radnóczy Eszter belsőépítészt, a Black Tie márka magyar képviselőjét kérdeztük.

Időtlen elegancia és megkapó szépség – így jellemezhetjük a Pierluigi Frighetto által alapított Black Tie márkát. Mikor ismerted meg őket és mi ragadott meg bennük?

Sok évvel ezelőtt Milánóban kaptam meghívást a Black Tie első, Fuori Salonén megszervezett rendezvényére egy privát kiállítóteremben, ahol megismerkedtem az alapítókkal. Már akkor is nagyon megtetszett a termékek valóban magas kényelme és feltűnően elegáns megjelenése – ez a két faktor különleges designnal, formavilággal van ötvözve. Igazán tetszik a munkájukban, hogy semmi, de valóban semmi olyan érzést nem keltenek a termékek, hogy a tervező öncélúan alkotott volna, a funkciót és kényelmet alárendelve a megjelenésnek. A Black Tie esetében kiemelten értékes, hogy termékpalettájuk a három fontos tényezőt együttesen és kiegyensúlyozott arányban alkalmazza.

A márka ötvözi az olasz hagyományt és tudást a design, a kárpitosmunka és az esztétikum magas minőségű megfogalmazása területén. Hogyan érezhető ez a termékeikben?

A részletekben rejlő szépség és a mögötte levő kézművesipari szaktudás az, ami a Black Tie márkát kiemeli. Ez nemcsak a felsőkategóriás alapanyagokon múlik, hanem a csapolási technológián, a fém, fa, szövet és kő együttes használatának kifinomult használatán és megmunkálásán.

A kanapék összetétele, a párnák és matracok rétegrendje is fontos?

Igen, az előbb leírt kényelem abból is adódik, hogy a Black Tie ülőbútoroknál és kanapéknál nagyon fontos a rétegrend. Ez adja a kényelmet és a hosszú élettartamot, valamint azt, hogy használatban is jelen van az elegancia, a matracok, párnák tartása megmarad esztétikus állapotban – például akkor, amikor felkelünk a kanapéról. A mai matractechnológiát a hagyományokkal ötvözve, a különböző keménységű rétegeket megfelelően kombinálva és természetes toll használatával kapják a tervezők ezt az eredményt.

Milyen enteriőrökbe ajánlod a Black Tie bútorait?  

A Black Tie bútorai alapvetően modern-klasszikus formavilágot hordoznak. A minimalista terekbe egy-egy kiemelt darabot tudok elképzelni, a dekoratívabb, elegáns enteriőrökhöz pedig a teljes termékskála könnyeden integrálható.

Említenél néhány konkrét terméket tőlük, ami közel áll hozzád?

A Kalida szék az egyik kedvencem, filigrán, de közben nagyon kényelmes, a rózsasziromszerű hullámzása formailag nagyon kedves számomra. Az egyik csodálatos ovális étkezőasztaluk, az Opera részleteiben nagyon izgalmas, az intarziás fafelület, a márvány és a rézszálak együttesen jelennek meg a bútor felületén. A Martin kanapé egyenes, letisztul vonala, hosszú, elegáns terülése franciás benyomást kelt, melyet a világos kárpit és a sötét kéder alkalmazása tovább hangsúlyoz.

A Black Tie termékei száz százalékban Olaszországban, Vicenza tartományban készülnek, a legmagasabb minőségellenőrzés és gondosság mellett. Miért fontos ez?

Mi az este’r partnernél rendszeresen olyan cégekkel lépünk szoros partneri kapcsolatba, akik ezt az elvet követik. Számunka fontosak az európai értékek, a tradíciók és a múltból hozott kézműves tapasztalatok. Ezek nem csak a szakmai fogásokra, hanem az esztétikai érzésre és az európai, ebben az esetben közelebbről az olasz kultúrára is visszavezethetők.

Végül, ha csak néhány szóval kellene jellemezned a márkát, melyek lennének azok?

Az elegancia, az extrém kényelem és az időtálló design hármasát emelném ki a legfontosabbként.

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners