Bemutatjuk partnereinket: Black Tie

Kényelem, funkcionalitás és esztétikum – szép egyensúlyban van jelen ez a három fontos tényező a Black Tie olasz designmárka egyedi termékeiben. Partnereinket bemutató sorozatunk legújabb részében Radnóczy Eszter belsőépítészt, a Black Tie márka magyar képviselőjét kérdeztük.

Időtlen elegancia és megkapó szépség – így jellemezhetjük a Pierluigi Frighetto által alapított Black Tie márkát. Mikor ismerted meg őket és mi ragadott meg bennük?

Sok évvel ezelőtt Milánóban kaptam meghívást a Black Tie első, Fuori Salonén megszervezett rendezvényére egy privát kiállítóteremben, ahol megismerkedtem az alapítókkal. Már akkor is nagyon megtetszett a termékek valóban magas kényelme és feltűnően elegáns megjelenése – ez a két faktor különleges designnal, formavilággal van ötvözve. Igazán tetszik a munkájukban, hogy semmi, de valóban semmi olyan érzést nem keltenek a termékek, hogy a tervező öncélúan alkotott volna, a funkciót és kényelmet alárendelve a megjelenésnek. A Black Tie esetében kiemelten értékes, hogy termékpalettájuk a három fontos tényezőt együttesen és kiegyensúlyozott arányban alkalmazza.

A márka ötvözi az olasz hagyományt és tudást a design, a kárpitosmunka és az esztétikum magas minőségű megfogalmazása területén. Hogyan érezhető ez a termékeikben?

A részletekben rejlő szépség és a mögötte levő kézművesipari szaktudás az, ami a Black Tie márkát kiemeli. Ez nemcsak a felsőkategóriás alapanyagokon múlik, hanem a csapolási technológián, a fém, fa, szövet és kő együttes használatának kifinomult használatán és megmunkálásán.

A kanapék összetétele, a párnák és matracok rétegrendje is fontos?

Igen, az előbb leírt kényelem abból is adódik, hogy a Black Tie ülőbútoroknál és kanapéknál nagyon fontos a rétegrend. Ez adja a kényelmet és a hosszú élettartamot, valamint azt, hogy használatban is jelen van az elegancia, a matracok, párnák tartása megmarad esztétikus állapotban – például akkor, amikor felkelünk a kanapéról. A mai matractechnológiát a hagyományokkal ötvözve, a különböző keménységű rétegeket megfelelően kombinálva és természetes toll használatával kapják a tervezők ezt az eredményt.

Milyen enteriőrökbe ajánlod a Black Tie bútorait?  

A Black Tie bútorai alapvetően modern-klasszikus formavilágot hordoznak. A minimalista terekbe egy-egy kiemelt darabot tudok elképzelni, a dekoratívabb, elegáns enteriőrökhöz pedig a teljes termékskála könnyeden integrálható.

Említenél néhány konkrét terméket tőlük, ami közel áll hozzád?

A Kalida szék az egyik kedvencem, filigrán, de közben nagyon kényelmes, a rózsasziromszerű hullámzása formailag nagyon kedves számomra. Az egyik csodálatos ovális étkezőasztaluk, az Opera részleteiben nagyon izgalmas, az intarziás fafelület, a márvány és a rézszálak együttesen jelennek meg a bútor felületén. A Martin kanapé egyenes, letisztul vonala, hosszú, elegáns terülése franciás benyomást kelt, melyet a világos kárpit és a sötét kéder alkalmazása tovább hangsúlyoz.

A Black Tie termékei száz százalékban Olaszországban, Vicenza tartományban készülnek, a legmagasabb minőségellenőrzés és gondosság mellett. Miért fontos ez?

Mi az este’r partnernél rendszeresen olyan cégekkel lépünk szoros partneri kapcsolatba, akik ezt az elvet követik. Számunka fontosak az európai értékek, a tradíciók és a múltból hozott kézműves tapasztalatok. Ezek nem csak a szakmai fogásokra, hanem az esztétikai érzésre és az európai, ebben az esetben közelebbről az olasz kultúrára is visszavezethetők.

Végül, ha csak néhány szóval kellene jellemezned a márkát, melyek lennének azok?

Az elegancia, az extrém kényelem és az időtálló design hármasát emelném ki a legfontosabbként.