Bemutatjuk partnereinket: ZAVA Luce

Folytatódik sorozatunk, amelyben azokat a márkákat mutatjuk be, amelyek az este’r partners belsőépítészeti munkáiban időről időre feltűnnek, nevük magas minőséget és egyedülálló designt jelent. A Zava Luce egyedi fémmegmunkálással készülő, különleges lámpái és világítótestei olasz manufaktúrában készülnek, innovációval és kreatív megoldásokkal ötvözve az olasz hagyományt. A márkát a Zava Luce magyar képviselője, Radnóczy Eszter belsőépítész mutatja be a közönségnek.

A fény és világítás szerepe egyre fontosabb az enteriőrökben, legyen szó egy hotelről, étteremről, munkahelyünkről vagy az otthonunkról. Miért?

A fény nemcsak funkció, hanem a design-gondolkodás alapvető eszköze. Indirekt használattal kiemeli a felületet vagy tárgyat amire a hangsúlyt helyezzük. Direkt világítással, valamint jól kiválasztott és adott esetben maszkolható, irányítható, megfelelő szögű lámpatesttel csak azt a tárgyat és olyan körvonalban világítjuk meg, amit szeretnénk. Minden esetben fontos arra figyelni, hogy a felület, amit megvilágítunk, milyen színhőmérsékletű visszaverődést eredményez. A lámpa önmaga is lehet esztétikai elem az enteriőrben. Amennyiben hangulatvilágítást szeretnénk és nem a reflexióval játszunk, érdemes diffúz világítást alkalmazni, áttört vagy textilernyők segítségével.

A ZAVA Luce márkát Franco Zavarise alapította 1982-ben, szenvedélyből.  Ez az egyik kulcsszó, amit a márka rendszeresen használ, amikor önmagukról írnak – miben látod a design iránti szenvedélyük megnyilvánulását? 

Franco egy elhivatott művész, kreatív álmodó és megoldó. Tradicionális fémmegmunkálásból és a fémmel való egyedi tárgyak fejlesztéséből származott az ötlete a saját kollekció és termékek kifejlesztésére. Az új és különleges iránti vonzalom, a funkció előtérbe kerülése, a fémmegmunkálás és a felületképzés fogásainak mély ismerete jellemzi a Zava Luce márkát.  Erre és a fiatal termékfejlesztő mérnökökre, designerekre alapszik sikere.

Mit képvisel a márka és miért szeretsz dolgozni a termékeikkel?

Minőséget, innovációt, építészeti és iparművészeti készégeket, valamint rugalmasságot. A Zava termékei jól kiszolgálják a munkáink során meghatározott igényeket, széles a beltéri és kültéri kínálatuk is.

Metallo Nativo kollekciójuk különleges, átgondolt alkotás, játékos megoldásokkal. Hogyan tudtok ezekkel a designtermékekkel dolgozni, mit adnak a munkátokhoz, az enteriőrökhöz?

A fémek felülete változatos, a csillogó aranytól a cortenig, a rosétól a sárgarézig egyedileg kombinálhatók. Fontos megemlíteni, hogy a Zava termékei esetében a nemesfém, a réz használata elsődleges szerepet játszik. A rézhatás, a pórszórt felületek csak egyedi megrendeléssel, költségkímélő megoldások okán kérhetők. A technikai lámpák modulárisak, dekoratívak és formailag letisztultak.

A márka közel negyven év tapasztalatával dolgozik– mit tudnak ők, amit más nem?

A Zava esetében fontos megemlíteni, hogy ők egy kis manufaktúra, ahol a kézimunkának még külön kiemelt a szerepe. Ez a nagyobb vállalatoknál már ritkán elérhető, főként nem Made in Italy névjeggyel. Ahogy korábban említettem, a fémmegmunkálás magas foka és a nemesfém használata az, ami megkülönbözteti őket versenytársaiktól.

Hogyan válnak be a termékeik, milyen visszajelzéseket kaptok ügyfelektől?

Sok éve dolgozunk a Zava Luce termékpalettájával, probléma még nem volt, öröm és elégedettség annál inkább. Emiatt választjuk őket rendszeresen és boldogan képviseljük őket a magyar piacon.

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners