Design-díjra jelölték az este’r partners két munkáját: az Andrássy úti Minute Bar&Lounge és a Martonvásári Agroverzum is Európa legjobbjai között

A tizenkilenc ország többszáz építészeti és belsőépítészeti projektjét bemutató, szlovén alapítású BigSEE nemzetközi díj Winner kategóriáját nyerte el és a Grand Prix-ért versenyezhet az este’r partners két projektje: az Andrássy úti Minute Lounge&Bar és a Martonvásári Agroverzum is 2020 legjobb belsőépítészeti munkái között szerepel.

“Büszkék vagyunk, hogy munkáink a BigSEE válogatásába kerülhettek és nemzetközi közönségnek is megmutathatjuk Budapest és Martonvásár két különleges helyszínét – mondja Radnóczy Eszter, az este’r partners vezető tervezője. Az este’r partnersnél mindig is fontos szempont volt a nemzetközi jelenlét: partnerkapcsolataink, kiterjedt európai szakmai és beszállítói hátterünk mellett a tervezőcsapatunk a mindennapokban is azért dolgozik, hogy munkáink a világ bármely pontján megállják a helyüket, szakmai értéket és egyediséget képviseljenek.”

Az este’r partners két teljesen különböző karakterű munkája került most a design-díj nemzetközi válogatásba. Martonvásár kastélykertje tavaly egy különleges, modern látogatóközponttal bővült: itt a Brunszvik család kulturális örökségének szomszédságában létrehozott Agroverzumba tervezett az este’r partners egy minden korosztály számára vonzó, befogadható, design-érzékeny belső teret. A látogatóközpont az új ismeretek, tanulás és múzeumpedagógia közege, ennek támogatására készültek a belsőépítészeti tervek, átszőve olyan kreatív elemekkel, mint a bejáratnál elhelyezett felfüggesztett popcornok vagy a design-elemmé újrahangolt búzakalász.

Az Andrássy úti Minute Bar&Lounge egy pezsgő, kozmopolita, elegáns tér, ahol a sötétkék és méregzöld, a fényes eco-bőr felületek, a hatalmas tükrök és a különleges csillárok eleganciát és letisztultságot sugároznak. A Minute Bar a Hotel Moments vendégei számára reggelizőhely, napközben bisztró, este pedig a város egyik kedvelt koktélbárja. Az impozáns utcafronti homlokzat nagy, íves ablakainak megtartása az Andrássy útról a belső térbe vonzza a tekintetet: a mennyezetig érő, világos tónusú fapanelek a nagy belmagasságot hangsúlyozzák, a merész, fényeszöld metál eco-bőrből készült, háromdimenziós falikárpitok találkozása pedig játékosságot visz a tágas térbe. A bár nagyvárosi hangulata frissességet hoz a klasszikus Andrássy úti közegbe.

A BigSEE versenyén hamarosan kihirdetik a Grand Prix-díjazottakat, illetve a Winner kategória projektjei meghívást kaptak az októberi ljubljanai design hétre is.