Európai elegancia ázsiai inspirációval: különleges nagyvárosi lakás terveit mutatta be az este’r partners

Második, európai otthonának tervezésére kérte fel Radnóczy Eszter vezető tervezőt és az este’r partners csapatát az ázsiai kultúrából érkező megrendelő: a művész lakása exkluzív belsőépítészeti megoldásokkal valósul meg. A bemutatott látványtervek különleges világba engednek betekintést: világos, nagyvonalú terek és modern belsőépítészeti megoldások egzotikus fűszerezéssel.

„Az ázsiai kultúrából érkező, egyébként művészettel foglalkozó megrendelő szemléletmódja különleges, de közel áll hozzánk. A tudatosság, az életmód megértése és alkalmazása a tervezésben, a megrendelő szépérzéke – a belénk vetett bizalommal párosulva – segítette a gördülékeny munkát. Számunka a változatosság a megrendelői szemléletben inspiráló és ösztönző volt – minden hasonló munka új irányt jelöl ki a cégünk portfóliójában” – mondja Radnóczy Eszter, az este’r partners vezetője.

A nagyvárosi lakás három en suite hálószobával, tágas amerikai konyhával és egy intimebb nappalival rendelkezik. A lakás alaprajza zegzugos: más belmagasságokkal, tele tört falakkal, így a tervezés során az ideális alaprajz kidolgozása volt az első kihívás.

A redukált, világos és nagyvonalú anyaghasználat tudatos döntés volt, és ez tette lehetővé a rafinált és rejtett megoldások használatát. A megrendelő művészi igényeinek, különleges tárgyi gyűjteményének is helyet biztosítottak a tervezők: a térben és a falakon értékes egyedi tárgyak és műalkotások kapnak hangsúlyt.

Az előszobai tapéta a francia Zuber márka Panoramic kollekciójából származik: különlegessége, hogy végtelenített a minta, így teszi egyedivé a tereket. A rixheimi gyár egyébként a legrégebbi tapéta-manufaktúraként tartja magát számon Európában. A kollekció most kiválasztott tapétája szépiaárnyalatban kerül a falakra.

A világításnál a tervezők törekedtek arra, hogy egyedi, önmagában is látványos lámpákkal díszítsék a teret.  A rejtett fények és a műtárgy-világítások nincsenek kiemelve, itt inkább az indirekt hatás a fontos. Az előszobában található lámpa a Sigma L2 olasz cég terméke, amely két kardhoz hasonló formájával egyedi, modern megjelenést kölcsönöz a térnek. Az előszobai mennyezeti barrissol meleg fényű és a keleti kultúrára emlékeztető léces osztással tették a tervezők kifinomult részletté.

A konyhabútor és a konyhasziget is egyedi tervezésű. Utóbbi lekerekített formáival teremt összhangot a mennyezeti és padlóban használt kerekítésekkel. A konyhabútorhoz wenge fafelületeket használtak, a konyha hátfalán az előszobában is használt Zuber tapéták köszönnek vissza. Az ablakok közötti oszlopok a tér adottságai, ezeket egyedi tervezésű fém-fa beépített polcos elemekkel ölelték körbe.

A hálószobában a tervezők halszálka mintákában elhelyezett amerikai dió faburkolatot használtak, a falakon a holland Dutch Walltextile selyemszövet tapétája jelenik meg. Az Alivar foteleken az este’r partners szakembereinek egyik kedvelt szövete látható: ez a Dedar kollekciójából származó Tiger Mountain, ami különleges rajzolatokból áll, amiből néha egy ugró tigrist, néha pedig egy hegyvonulatot olvashatunk ki.

Az este’r partners portfóliójában eddig is hangsúlyosak voltak a prémium a villák és elegáns otthonok, ahogy Radnóczy Eszter fogalmaz: „A szállodák és éttermek belsőépítészeti munkái mellett mindig örömmel vállaltunk ehhez hasonló megbízásokat, hiszen itt jóval kevesebb a követendő szabály és a megrendelő ötletei mentén alkothatunk. A jelenlegi helyzetben már látjuk, hogy a saját otthon, mint tér abszolút felértékelődik, új megkereséseink is ebbe az irányba mutatnak.”

***

Vezető tervező: Radnóczy Eszter

Munkatársak: Zellei Hajnalka, Szommer Mónika, Gyurics Fanni

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners