In progress: Ferdinandy Kinga

Megrendelői egyeztetések, kivitelezés vagy éppen a tervezés legelső lépései? Kíváncsiak voltunk rá, min dolgoznak most kollégáink, elsőként Ferdinandy Kinga építészt kérdeztük arról a modern, high-tech otthonról, amit a nemzetközi filmiparból érkező megrendelőnknek tervez.

Mi volt a megrendelő kérése és milyen funkcióknak kellett megfelelni?  

A megrendelő elképzelése egy letisztult, modern, nagy terekkel rendelkező ház volt. Mivel a személyisége és stílusa alapvetően egy maszkulin, határozott formákkal megjelenő belső tér kialakítását igényelte, így az üveg és az antracit szín visszatérő elem. Nagyon fontos szempont volt a megrendelő számára, hogy a ház megvilágítása leginkább hangulatvilágítással történjen. A legfontosabb funkcióként az egyterű földszintet emelném ki, amely egy téregységbe kapcsolja az előszobát, a konyhát és a nappalit; az otthon másik pontján elhelyezett dolgozószoba közlekedőként és pihenőként is szolgál, a hálószobához pedig egy luxus fürdőszoba is tartozik.

Melyek a lakás különleges, modern megoldásai és high-tech elemei?

Az ügyfél a filmiparban dolgozik, így számára a világítás, audio- és vizuális eszközök nagyon fontosak. Ezeket figyelembe véve a ház úgynevezett „smart-home” kialakítású lett, ahol a tulajdonos mindhárom funkciót könnyedén, telefonról tudja irányítani. A tervezés során ez különleges kihívás volt, mert kétféle okos rendszert kellett összehangolni. Az egyik igazán különleges része a háznak a fürdőszobában lévő savmaratott-füstüveg ” doboz”, amely magába foglalja a zuhanyzót, a mosdót, és egy TV-falat.

Tervezőként miért áll hozzád közel ez a projekt?

Az ügyfél a tervezés során igényelte a közös gondolkozást, mindig biztosan szerette volna tudni, hogy minden lehetőséget kiaknáztunk-e és örömteli volt ezt az igényességet megtapasztalni. A letisztult és a modern formavilág mindig is közel állt hozzám: ez az egyszerűség azonban nehézség is, hiszen úgy kell szép tereket alkotni, hogy nincs lehetőség díszítésre, ugyanakkor a minimalizmus fogalma mögött legalább annyi filozófia rejlik, mint a díszített környezet esetében. Úgy gondolom, hogy a lakás az ügyfélnek és nekem is egy nagy felfedezés és közös tanulás volt.

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners