Két éve nyitott az este’r partners milánói irodája: Radnóczy Eszterrel beszélgettünk

Két éve nyitott olasz társirodátok Milánóban. Milyen eredményekkel, hogyan telt ez az időszak?

A milánói társirodánk megalapításakor megfogalmazott legfontosabb célunk teljesült: közös gondolkodásban és alkotásban dolgozhatunk ottani partnerünkkel, Stefano Napolitanival és a Waves Project Ltd.-vel. Együttműködésünkben keressük a nemzetközi lehetőségeket, illetve idén egy izgalmas projektet is bemutathattunk együtt: a porcelánhéjba zárt elegáns otthon az első látható megvalósulása azoknak az értékeknek, amelyeket közösen megfogalmaztunk.

Ebben az évben az olaszokat és a magyarokat is súlyosan érintette a világjárvány. Mit tapasztaltatok ebből?

Az elmúlt év komoly próbatétel elé állította a teljes építőipart, bízom benne, hogy mostanra már a felívelés időszakában vagyunk. A nehéz helyzetekre én mindig optimizmussal és életkedvvel tekintek, csapatom kreatív kollégákból áll, akik a váratlan szituációkra mindig jó ötletekkel reagálnak. Most visz minket előre a jókedv és lendület, élvezzük, hogy újra nyitva előttünk a világ.

Milánóban alkotni egészen más tapasztalatot jelent, mint itthon. Hogyan tudnád érzékeltetni a különbséget?

Milánó a világ egyik meghatározó, pezsgő urbanisztikai központja. A város egyre zöldebb, élhetőbb és tudatos tervezéssel és kreativitással sokat tesznek azért, hogy ez az irány jelentse a jövőt. Az olaszok remek térérzékkel alakítják a városaikat, a hozzáállásuk és a tapasztalatuk is nemzetközi nívót jelent. Nagyon szeretem Milánóban, hogy az egyszerű lakóépületeket is könnyeden és fantáziával tervezik és valósítják meg.

Olasz partneretek, a Waves Project Ltd. vezető tervezője Stefano Napolitani – az ő személye meghatározó a projektekben. Eszter, mesélnél a közös munkáról?

Olasz partnereink gondolkodásában a design és az építészet száz százalékban összeforr, ezt a két területet teljes összhangban kezelik. Stefano nagy tapasztalattal, gyakorlatias hozzáállással vezeti társirodánkat. Itthon még csak ritkán tapasztaljuk azt a friss, játékos szemléletet, ami az ő munkáját jellemzi. Személyiségéből is adódik, hogy azt képviseli a munkában, hogy maximális odafigyeléssel, értékteremtéssel, de könnyeden, túlgondolás nélkül, lazán tervezett és megvalósított építészeti és belsőépítészeti munkák tesznek minket boldoggá. Jó ebben partnernek lenni és élvezni a közös munkát!

Fotó: Glázer Attila

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners