Mit tud majd Budapest legexkluzívabb szállodája? Radnóczy Eszter belsőépítésszel beszélgettünk

Mitől különleges az Emerald Residence a belsőépítész szemével?

Bár a szélesebb közönség általában az összhatást látja egy ilyen beruházásban, de nekünk, belsőépítészeknek ebben az esetben a funkciók találkozása és az ehhez társuló legmagasabb minőség megjelenítése jelentette a projekt egyediségét.

Érdekes, hogy egy épületen belül apartman és szállodaszobák kialakítására is igény volt, részben más funkciókban kellett feltölteni, más a megközelíthetőségük, emiatt például két egymástól független lobbyt terveztünk meg. Az egyik inkább egy tipikus szállodai lobby a szokásos funkciókkal, a másik egy luxus társasház fogadótere. Ezek között található a tágas, szintén többfunkciós étterem a reggelizővel, míg az éjszakai bárfunkciót egyetlen egy tágas tér látja el.

Lesz-e az épületben valami, ami igazi “Budapest-karakter”?

Mivel az Emerald egy kozmopolita szálloda, a nevét is a luxus és nemzetköziség jellemzi, így tipikus magyar karaktert a hagyományos értelemben véve nem adtunk neki. A helyszín, a Szervita téri templom és az Emerald találkozása viszont igazi budapesti érzés: egymás mellett él a régi és az új. A műemléki környezet, a nagy ablakokból való kitekintés a belváros utcáira és a hotellel körülölelt templom és kertje igazán karakteres lesz.

Belsőépítészeti szempontból mi jelzi, hogy prémium kategória a most létrejövő ingatlan? 

A nemes anyagok, a fényes márványok és az igazi diófa használata egyértelműen jelzi a legmagasabb szintű igényességet. Ugyanilyen fontos a magas minőségű, egyedileg tervezett bútorok és a márkás mobiliák tervezése.  A szolgáltatások szintjén a prémium kategóriát a kényelmi funkciók, a jól felszerelt szobák, a tágas fitnesz, a lobby és az elegáns kert mutatják.

Az Emerald szobái a látványterveken egyszerűnek és letisztultnak tűnnek. Jellemző ez a luxusszállodáknál és apartmanoknál?

A letisztultság az épület modernizált, egyenes vonalú karakteréből is ered. Számunkra az egyik legfontosabb tényező, hogy a külső és a belső tér szép harmóniában legyen. A modern, korszerű megfogalmazás és a luxus tökéletesen tud együtt élni.

Milyen megoldásokat kellet a szobákban elhelyeznetek, ami a vendégek és lakók legmagasabb kényelmét biztosítja?

Minden kényelmi funkciót beterveztünk, amit a 4 csillag superior besorolás megkíván. A minőség tükrözése nem a harsány dekorációban, hanem a kifinomult, rejtett belsőépítészeti megoldásokban mutatkozik meg. Ilyen például a rejtett alumínium tokos ajtók (amik főként minőségi lakossági beruházásokban alkalmaznak) a füst- és reflexiós üvegekkel. A fürdőszoba-blokkot egy dió fapanel-burkolat öleli körbe, ami a rejtett ajtót és a szekrényeket is integrálja. Az apartmanokban a fémszerkezetes konyha a sahara noir márvány burkolattal szintén kifejezetten mutatós.

A közösségi terek miben különböznek egy alsóbb kategóriájú szállodáétól?

Az Emerald földszintjén két lobby és az étterem található, mely alaprajz szempontjából is nagyon izgalmas. Az étterem és a szállodalobby a templomkert körül rendeződik, ugyanakkor a hotelnek három utcára is van kijárata. A lobby a süllyesztett társalgóval és a központi kandallós fallal változatos és otthonos hely a várakozásra, időtöltésre. Az apartmanház lobbyja inkább egy elegáns hall, portaszolgálattal. Az étterem többfunkciós: a belsőépítészetben mindig kihívás a reggeliztetés időszakától az ebédig, délutáni teázáson át az esti bár funkcióig minden időszakot funkcionálisan és esztétikailag alátámasztani. A beruházó célja volt, hogy egyedi, de ugyanakkor otthonos, meleg hangulatú terek alakuljanak ki, amiben korosztálytól és nemzetiségtől függetlenül jól érzi magát a vendég.

A Szervita téri templom és a szálloda találkozása építészetileg nagyon izgalmas – igazi budapesti landmark-épület lesz az Emerald?

Az épület a belvárosi műemléki környezetbe besimuló, ugyanakkor modern épület. Kiváló elhelyezkedése, U-alakban a templomot körülzáró és három utcával kőrbe ölelt épületegyüttes. A belső passzázs is bizonyára be fog integrálódni a belváros gyalogos vérkeringésébe. A belső homlokzat zöld fala a templomkert körül egy csendes oázis. A magas minőséget értékelők számára ez minden bizonnyal olyan építészeti és vizuális környezet, ami maradandó élményt nyújt.

Eszter, nem túlzás azt állítani, hogy Budapest jelenlegi legnívósabb szállodafejlesztéseinek belsőépítészeti tervei a Ti irodátokból érkeznek. Tudnál említeni valamit, ami általánosságban jellemzi most ezt a szektort?

A szállodaépítés még mindig húzóágazat, úgy tűnik, Budapest gyarapodó látogatottsága megköveteli a szállodák létrejöttét. A hazai beruházók az igényességre és a jó, sokoldalú szolgáltatásra törekednek, ahol a kényelmi funkciók előtérben vannak – a belsőépítészet ezeket hivatott alátámasztani. Az épülethez kötődő történetek a helyszín és az üzemeltető határozza meg nagy vonalakban az elvárásokat, melyek az otthonosságra, meghittségre törekszenek, a belsőépítészet ezt követi. A minimál- vagy szélsőséges design-megoldásokat előtérbe helyező belsőépítészettel még barátkozik a hazai piac.

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners