Porcelánhéjba zárt elegancia: bemutatta új terveit az este’r partners

Elegáns, egyedi építészeti és belsőépítészeti koncepciót állított össze megrendelőjének a Radnóczy Eszter vezető tervező és az este’r partners csapata: milánói partnerükkel, az elismert olasz építész Stefano Napolitani vezette Waves Project Ltd.-vel közösen tervezett három épületrészből álló, kőporcelán burkolatú épületet és ehhez illő, visszafogott, de különleges tereket a stúdió.

„Megrendelőnknek olyan tervet nyújtottunk át, melyben nagyvonalú terekkel dolgoztunk, ahol az egyedi építészeti és térélmény egyaránt nagyon fontos. A szinteltolással, rejtett kerttel, belső terekkel titokzatossá váló épület egyszerre letisztult, kortárs hangulatú, de teljes mértékben személyre szabott – mondja Radnóczy Eszter.

A ház karakteres eleme a tető- és homlokzatburkolatként egyaránt használt, egységes palástot képező szellőztetett kőporcelán, amely osztás és törés nélkül öleli egybe az épületet. A tetősíkban elhelyezett nyílászárók továbbhaladnak lefelé, a három épületrészt üveglépcsőház köti össze. A nagyvonalú kőporcelán héj magas minőségű, egyedi műszaki megoldásokat is rejt, hiszen az esővízelvezetés vagy az árnyékolás megoldása is komoly kihívást jelentett.

A ház a zárt és nyitott terek harmonikus váltakozására épít és ez folytatódik a szabadban is: míg a felső kertben a vendégek fogadására alkalmas közösségi tér, amely nyitott szemléletet sugall, a mélykert belső, misztikus, intim tér. A ház különleges eleme a látványos, de bensőséges hangulatú overflow-medence: ez és a térhez kapcsolódó dolgozószoba a relaxáció, elmélyülés, koncentrált munka és a csend tere.

A ház a kőporcelán, a természetes kő és a fa hármasára épít, a berendezéskor a tone-in-tone elvet követték a tervezők. Az egész ház stílusa egységes, színvilága lágy és kifinomult. A faburkolat mindenhol megjelenik, de inverz megoldásként. A süllyesztett kerti szint és a földszint például hideg padlóburkolatot kapott, ugyanazt, mint a kültéri homlokzat, azzal a céllal, hogy a kint és a bent együtt éljen.

KONYHA ÉS NAPPALI

Tudatos osztás, ahogyan a ház külső burkolata befut és folytatódik a hosszanti tengely mentén: a tervezők döntése alapján csak a merőleges válaszfalak kaptak domináns, a ház külső héjától merőben eltérő burkolatot.

Faburkolat mögé rejtett a high tech konyha: az infraérzékelős, üvegfrontos Valcucine konyha legyintésre falként felnyílik és egy ipari technológiával készült, de otthonos és felszereltségben gazdag, ergonómiailag fejlesztett funkciókat rejt magában. A konyha és környezete a domináns mennyezeti és fali faburkolattal optikailag leválik a nappalitól. A nappali térben áll az egyedi szerkesztésű könyvespolc, amely a hátfalán további kiegészítő, előkészítő konyhatechnológiai eszközöket rejt magában. A bútorok, lámpák ikonikus designdarabok, melyek a kényelmi funkciók mellett egyesével megragadják a tekintetet formavilágukkal és kifinomult részleteikkel.

HÁLÓSZOBA

A hálószoba óriási fapanel-borítása szemben áll az üvegfallal. Az ágy központi szerepet kap a térben, itt szintén a térélmény biztosítása volt cél. A tervezők ezzel a megoldással egyfajta lebegő érzést biztosítsanak: a térben szinte úszik a Poliform ágy, a pihenő kanapé, az Occhio lámpák, csakúgy, mint a függesztett pontszerű világítás. Az ágynak háttal elhelyezkedő óriási üvegfal a fürdőszoba előterét választja el a hálótól, melyben a látványkád és egy design mosdópult található.

FÜRDŐSZOBA 

Az olasz designer Antonio Lupi Dune elnevezésű kádját a fürdőnek a hálószobával kommunikáló részébe helyezték el a tervezők, ahol lágyan besimul a posztamensbe. Alakja dűnékre emlékeztet, a relaxációhoz tökéletes formavilággal. A szabadon álló, egyedi tervezésű mosdópultnak és tükröknek térelválasztó, térformáló szerepe is van, miközben funkciójában minden szükségeset magában foglalnak. A fürdő zárt részei, a zuhany és a mosdó külön helyiségekbe került – ezeket a funkciókat könnyűszerkezetes üvegfalak választják el egymástól, a fényt beengedve minden térbe. A zöldfallal a kertélmény is visszaköszön a fürdőszobában.

GARDRÓB

A gardróbszoba egyedi tervezéssel készült, ennek megvalósításában közreműködtek az este’r partners olasz kollégái. Az üveggel zárt szekrényrészek reflexiós szürkés üveget kapnak, ezzel szabályozni lehet a belátást, a szekrénybe beengedett fény erősségétől függően. A tükrös gardrób két központi eleme a rendszerezőkkel gazdagon és elegánsan osztott sziget, amelyet a nagy légtérben a Manooi gyártmányú dinamikus, modern kristálycsillárok tovább hangsúlyoznak.

Az este’r partners és a Waves Ltd. tervei alapján megvalósuló ház minden tere és belsőépítészeti részlete alaposan átgondolt, részletgazdag és egységes. A ház egészére jellemző a légiesség: az egyedi térélmény, az érdekes látószögek, nézőpontok és az üvegfrontokon kitáruló kert magában öltözteti a visszafogott eleganciával rajzolt házat.

 

 

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners