LA FABRICA - OLASZ ÉTTEREM ÉS BÁR - BUDAPEST

Kivitelezés éve: 2017-2018
Alapterület: 1000 m2
Feladat: belsőépítészeti tervezés, helyszíni művezetés, részleges kivitelezés

A la Fabbrica étterem és bár Budapest szívében, a belváros egyik fő turisztikai látványosságával, a Bazilikával szemben, a volt Marczibányi palota történeti épületében kapott helyet.

Az étterem neve gyárat, pizza üzemet jelent, utalva a hely azon specialitására, hogy a világ összes pizzáját el tudják itt készíteni.

A tér funkcionális tagolása és belsőépítészeti kialakítása a történeti épület meglévő adottságainak fokozott figyelembevételével készült. A fogadótér az egykori kocsibehajtóból alakult ki, amelynek eredeti stílusjegyeit, a stukkós mennyezetet és a 150 éves mozaik padlót az új funkcióba és design-ba integráltan megőriztük.
A fogadótérből két irányban nyílik a két fő fogyasztótér; az étterem, a hozzá tartozó nyüzsgő látványkonyhával, valamint a bár a hozzá kapcsolódó téli terasszal. A hely stílusa elegánsan vegyíti a történeti klasszikus vonalat, az olasz éttermekre jellemző rusztikus stílust és a modern letisztultságot. A korabeli kő és tégla felületek, a fa nagyvonalú és változatos használata, valamint a meleg színek és fények eklektikája otthonosságot sugároz ebben az ízig-vérig nagyvárosi térben.