MTA AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZPONT – LÁTOGATÓKÖZPONT

Martonvásár

MTA AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZPONT - LÁTOGATÓKÖZPONT

Martonvásár

Designtervezés éve: 2017
Kivitelezés éve: 2018
Alapterület: 1200 m2
Feladat: belsőépítészeti tervezés

ÚJ ÉPÜLETSZÁRNY
A Brunszvik kiskastély bővítésének modern, építészeti koncepcióját folytatva alakítottuk ki a fogadótér belső terét.

Legfőbb célunk nemzetközi színvonalú, nagyvonalú, letisztult belső tér kialakítása volt.

A fiatal célközönség számára modern és friss megjelenésű, természetes, meleg felületekkel dolgoztunk. A grafikai információs jelrendszer jól érthető elemekkel, a belsőépítészet fontos vizuális elemeként jelenik meg a térben.

A belső felületeken fehér, szürke, fekete színek dominálnak, melyek az arculati színekből egy színnel kiegészülve maradandó vizuális térélményt nyújtanak a látogatónak. Az organikus és high-tech megjelenés kettősége nem csak a tematikában, hanem a belsőépítészetben is nyomon követhető ebben az épületrészben.

RÉGI ÉPÜLETSZÁRNY
A Brunszvik kiskastélyba tervezett kiállítóterekben, foglalkoztatókban, közönségforgalmi terekben  a funkcionális vizuális élmény hangsúlyozása a legfontosabb tervezési szempont, a hagyományos belsőépítészeti elemek diszkréten szolgálják a tematikát. A klasszikus belsőépítészeti elemek megőrzése, felújítása mellett természetes, tradicionális anyagokkal szeretnénk harmóniát és egységet teremteni.

Mindamellett fontos a vizuális kapcsolat a két épületrész között, melyet az anyaghasználattal és grafikai elemekkel biztosítunk. A rendkívül gazdag múzeumi tematikát egységes hordozó felületekkel és előtétfalakkal szeretnénk kialakítani.

martonvasar_08