PENTHOUSE DUPLEX LAKÁS

2017 – 2018

PENTHOUSE DUPLEX LAKÁS

Kivitelezés éve: 2017 – 2018
Alapterület: 160 m2
Feladat: belsőépítészeti tervezés

A családi villa legfelső szintjét és a tetőteret elfoglaló, különálló lakás belsőépítészeti kialakítására kaptunk felkérést. A tervezendő lakás két szintes, az emeleten érkezünk meg, és onnan jutunk tovább a tetőrétbe, amelynek különlegessége a koporsófödém szerkezetű magastető.

Az emeleten az előtér mellett vendégszoba és hozzá kapcsolódó fürdőszoba kapott helyet. Innen vezet fel az impozáns, nyitott lépcső – amely megbízónk külön kérése volt – a nappali-étkező-konyha közös, nagyvonalú, tágas terébe. A szellős, elegáns tér alapterületét illetően a lakás felét teszi ki. Ezt a nagy teret a tető vonalát erősítő háromszög acéltartók segítségével optikailag zónákra tagoltuk. A tetőtérben található még a háló, a hozzá tartozó gardrób és fürdőszoba. A lakáshoz egy terasz is tartozik, amely annak értékes részét képezi, pergolával, lounge-zónával és kültéri zuhannyal.

Az anyaghasználatot tekintve igyekeztünk visszahozni a betonszerkezet kissé nyers felületét, ehhez párosítva nemesebb burkolatokat, mint a mozaik, a természetes kő vagy a bronzüveg.

Az egész lakás hangulata a férfias vonal felé tolódik el, összhatásában azonban egy kényelmes, elegáns, funkcióit tekintve tökéletesen működő enteriőr.

penthouse_duplex_home_04