Púder és vörös találkozása a műemléki környezettel: Andrássy úti szálloda lakosztályaiba hív az este’r partners

 

Az Andrássy úti szállodafejlesztés, az A3 hotel lakosztályainak látványterveibe enged betekintést a belsőépítész este’r partners: a Saxlehner-palota különleges tereiben púder és vörös árnyalatai, misztikus részletek és úszó design-elemek találkoznak a műemléki örökséggel.

„Feszültségekkel teli, mégis elegáns, letisztult lakosztályok megtervezése volt a célunk, amely egyszerre illeszkedik az Andrássy út hangulatához, de meglepő, izgalmas is tud lenni – mondja Radnóczy Eszter, az este’r partners vezető tervezője. A szálloda klasszikus hangulatát bujasággal, a látványos épületelemeket lekerekített részletekkel egyensúlyoztuk és tettük arányossá.”

A lakosztály mennyezeti stukkói, a gazdag florális ornamentika vonzza a tekintetet, ezt a tervezők púder árnyalattal és egy exkluzív lámpával, a holland művész Peter Gantenaar természet-ihlette papírfüggesztékének központi elhelyezésével hangsúlyozták. A fapanelek mögé rejtett gardróbok kerültek, a fotelek és szófák az 1976 óta működő olasz manufaktúra, a La Cividina bútorai. A látványterveken megmutatkozik az este’r partners tervezőcsapatára jellemző női érzékenység és kifinomultság is, mely egyedi design-megoldásokkal párosul.

A lakosztályban a tervezők a hálózónát szerették volna elkülöníteni a nappali résztől, ezt egy háromdimenziós Flukso-textillel borított, forgatható fapanellel oldották meg. A lakosztály részeit geometrikus mintás velúrszőnyeggel kötötték össze, de fontos cél volt a lebegő érzés fenntartása, a tartózkodás a kötött elemektől és túlépítettségtől. A légiességet fokozza a szoba különleges eleme, a Saxlehner-palota relief nőalakjai, akik a modern terekben kezükben tartják majd a hangulatlámpákat, melyeket a nívós olasz gyár, az MM Lampadari kínálatából választottak.

„Nemzetközi irodaként és nemzetközi portfólióval szerettünk volna nagyvilági hangulatot és minőséget becsempészni ezekbe a terekbe, de a miliő igazi meghatározója a Grand Budapest-életérzés: a paloták világa, a mennyezeti festmények, a különleges fapanelek, súlyos padlók és stukkók, amely számomra – személyes kötődéseim miatt is – itt, az Andrássy úton rajzolódik ki a legszebben.”

*************

A Saxlehner-palotáról:

Az Andrássy út 3. szám alatti palotát 1886-ban építtette a sasadi hévízforrások tulajdonosa, Saxlehner András. A lépcsőházat és két terem mennyezetét Lotz-festmények díszítik, a belső terek faragott intarziás faburkolatait Forgó István, ajtóit Thék Endre készítették. A palotát üvegablakok, velencei csillárok és hatalmas tükrök díszítették. Később a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének tulajdona volt, 1972-től Postamúzeum működött az épületben. A palota a jelenlegi beruházó tervei szerint elegáns szállodaként nyithat újra.

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners