Az este’r partners bemutatja: La Fabbrica, Budapest

Budapest szívében, a Bazilikával szemben, a volt Marczibányi-palota történeti épületében kapott helyet a La Fabbrica olasz étterem és bár, melynek belsőépítészeti munkáit az este’r partners végezte. A 2018-ban nyitott étterem azóta a belváros kedvelt találkozóhelyévé vált: izgalmas, kreatív tér, ahol a gasztronómia mellett a belsőépítészeti megoldások is megragadják a vendégeket.

Az étterem neve, La Fabbrica, gyárat, pizzaüzemet jelent, ami arra utal, hogy itt a világ összes pizzatípusát el tudják itt készíteni. A hagyományos hangzású név nemcsak a pizzakészítés múltjára utal, hanem arra is, hogy a mostani kialakítás – a tér funkcionális tagolása és belsőépítészeti kialakítása – a történeti épület meglévő adottságainak fokozott figyelembevételével készült. Az 1832-ben, Hild József tervei alapján épült klasszicista, három emeletes és három homlokzatos épület könyöklőpárkányai, palmettadíszes fríz-sorai azt a korszakot idézik meg, amely miatt Budapest belvárosát nemcsak a helyiek, de az idelátogató turisták is vonzó, erős történelmi és építészeti hagyományaival élő helynek tekintik. A La Fabbricában ehhez olyan belsőépítészeti megoldásokat társított Radnóczy Eszter és az este’r partners csapata, amely egyszerre sugall eleganciát és teremt meg egy kellemes, laza hangulatot, amely keretet ad a magas szinten készülő olasz ételek és italok köré épülő ebédnek vagy esti programnak.

A La Fabbrica fogadótere az egykori kocsibehajtóból alakult ki, amelynek eredeti stílusjegyeit, a stukkós mennyezetet és a 150 éves mozaikpadlót az új funkcióba és design-ba integráltan megőrizte a tervezőcsapat. A fogadótérből két irányban nyílik a két fő fogyasztótér: az étterem, a hozzá tartozó nyüzsgő látványkonyhával, valamint a bár a hozzá kapcsolódó téli terasszal. A hely stílusa elegánsan vegyíti a történeti klasszikus vonalat, az olasz éttermekre jellemző rusztikus stílust és a modern letisztultságot. A korabeli kő- és téglafelületek, a fa nagyvonalú és változatos használata, valamint a meleg színek és fények eklektikája otthonosságot sugároz ebben az ízig-vérig nagyvárosi térben.

 

                

Fotók: Pintér Árpád / PIXELTASTER

* este’r partners is the archtectural and interior design brand of Sani-World Ltd.

Our Hungarian and international portfolio consists of wide-ranging architectural and interior design works which, upon request, are executed by our team. Our activities cover residential and corporate commissions. Besides flats, lofts and houses our portfolio is formed of the reconstruction works of heritage buildings and castles as well.

CONTACT

© Copyright 2018. - este'r partners