Categories
Construction

An apartment to love: bright spaces and modern interior design in Buda

In the most elegant neighborhood of Buda, in a house of great architectural importance, a complex interior design project was realized by Eszter Radnóczy, lead designer, and the team of este’r partners.

The city apartment with panoramic views of the Danube has three en suite bedrooms, a spacious American kitchen and an elegant living room. The original layout of the apartment was complex, with varying ceiling heights and a confusing wall system, so the first challenge was to develop the ideal floor plan – the result was a spacious, clean space.

The classical interior is characterized by a minimalist use of materials: the marble-like, large-format tiles, the natural, soothing colors, the wood paneling and the large but light furnishings create a beautiful harmony. The atmosphere of Buda is enhanced by the rebuilt stucco and wooden panels, the work was carefully completed by the este’r partners’ own team.

The project won the international award of Emilgroup in Prestigue category in 2022.

***

Lead designers: Eszter Radnóczy, Hajnalka Zellei

Photo: Dániel Molnár

Categories
Kivitelezés

Világos, nagyvonalú terek és modern belsőépítészeti megoldások a panorámás budai lakásban

Buda legelegánsabb környékén, kiemelt építészeti jelentőségű házban valósított meg komplex belsőépítészeti feladatot Radnóczy Eszter vezető tervező és az este’r partners csapata.

A dunai panorámás nagyvárosi lakás három en suite hálószobával, tágas amerikai konyhával és elegáns nappalival rendelkezik. A lakás eredeti alaprajza zegzugos volt, változó belmagasságokkal és zavaros falrendszerrel, így a tervezés során az ideális alaprajz kidolgozása volt az első kihívás – végeredményként nagyvonalú, letisztult tér született.

A klasszikus térben a redukált anyaghasználat miatt minden elem hangsúlyos: a márvány-jellegű, nagy méretű burkolatok, a természetközeli, nyugalmat hozó színek, a fapanelek és a nagyvonalú, de könnyed berendezés szép harmóniát teremtenek. A budai hangulatot a visszaépített stukkók és a fapanelek hangsúlyozzák, a kivitelezést az este’r partners saját csapata végezte el, a legnagyobb gondossággal.

A lakás designmegoldásai az Emilgroup nemzetközi versenyének első díját nyerték el, Prestigue kategóriájában.

***

Vezető tervező: Eszter Radnóczy, Zellei Hajnalka

Fotó: Molnár Dániel

Categories
Events

Este’r partners wins international award for interior design of a residential building in Budapest

Eszter Radnóczy and este’r partners have won an international award: the prestigious Italian ceramic tile manufacturer Emilgroup has announced the winners in four categories. Este’r partners won the Italian company’s award for the design solutions of a high-class residential building in Budapest. Eszter Radnóczy accepted the award in Italy – the interior design studio has won in the Prestige category. The winners were selected by the jury from hundreds of international entries.

“Emilgroup has been an important part of the Italian tile industry for a long time. The company includes five different brands, each based on different concepts and styles but all sharing a high level of manufacturing technology, quality and innovation. As interior designers, we love working with Emilgroup products because of their diversity, their wide range of products and their great value for money. Their slogan is one hundred percent true: Italian heart, worldwide vision. We are very grateful that such a renowned and respected Italian manufacturer has awarded a Hungarian project with this prize”, said Eszter Radnóczy after the award ceremony.

Photo by Emilgroup

Interior photo: Dániel Molnár

Categories
Események

Budapesti lakás belsőépítészeti megoldásáért kapott nemzetközi díjat az este’r partners

Nemzetközi díjat nyert Radnóczy Eszter és az este’r partners: a neves olasz kerámiacsempéket gyártó Emilgroup négy kategóriában hirdetett győztest. Az este’r partners egy budapesti high class lakás designmegoldásaiért nyerte el az olasz cég elismerését. Radnóczy Eszter a díjat Olaszországban vette át – a belsőépítész iroda munkája a Prestige kategória győztese lett. A díjazottakat a zsűri több száz nemzetközi pályázat közül választotta ki.

Az Emilgroup az olasz csempegyártás szívében található, nagy múltra visszatekintő vállalat. Öt különböző márkanevet foglal magában, melyek más-más koncepcióra, stílusra épülnek, de közös bennük a magas gyártástechnológiai színvonal, a minőség és az innováció.

„Belsőépítészként nagyon szeretünk az Emilgroup termékeivel dolgozni, elsősorban a sokszínűségük és a széles termékpalettájuk miatt. Szintén nagyon fontos kiemelni a rugalmasságukat és azt a hatékony kommunikációt, ami minden közös munkafolyamatunkat gördülékennyé tesz. Az Emilgroup mottója száz százalékban teljesül a mindennapokban is: olasz szív, világra szóló vízió. Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen neves és elismert olasz gyártó magyar projektet díjazott ebben az évben” – mondja Radnóczy Eszter a díjátadó után.

Fotó: Emilgroup

Enteriőrfotó: Molnár Dániel

Categories
Construction Interjú

Új fejezet az Andrássy úti palota életében: megnyitott a Hotel Oktogon

Júniusban megnyitotta kapuit a Hotel Oktogon, amely eredeti építtetője szándéka szerint az Andrássy út kedvelt palotája, később közkönyvtár volt, sőt egy ideig Budapest egyik népszerű szórakozóhelyeként is működött. Az épület a három évig tartó felújítás után most szállodaként nyitott meg, az este’r partners belsőépítész iroda (vezető tervezők: Radnóczy Eszter, Zellei Hajnalka) és az építészpartner Archikon tervei alapján.

Az Andrássy út 52. alatt álló neoreneszánsz stílusú palota a 19. század végén, 1884-1886 között épült, tervezője a Párisi Udvart és az Uránia Nemzeti Filmszínház épületét is jegyző Schmahl Henrik, az építtető pedig a svájci származású malomtulajdonos és sörgyáros Haggenmacher Henrik volt.

Az előkelő palota a mostani restaurálás és megújulás során eredeti karakterét megtartva él tovább, a reprezentatív kapu mögött húzódó belső udvarban a lovak és kocsik helyett most lobby-t és reggelizőteret találunk, a gangok mennyezeti részletei visszanyerték eredeti szépségüket, míg a belsőépítészet inkább sportos és lezser maradt, igazodva a szálloda célközönségének stílusához.

Rövid interjúnkban Radnóczy Eszter vezető tervezőt kérdeztük a palota megújulásának belsőépítészeti munkájáról.

Melyek az épület történetéből azok a részletek, történetek, amelyek fontossá váltak nektek a tervezés során?

A Haggenmacher, majd a Dreher család története és számos ingatlanberuházása Budapest belvárosában mind figyelemre méltóak. A Haggemacher-palota központi lépcsőháza, a festett boltívek, mennyezetek, és a beszökő természetes fény jellemzik az épületet. Ezek a kiemelt elemek mind a műemléki restaurálás utáni eredeti megjelenésüket kapták vissza, és komoly, a jövő számára átmentett értékeket képviselnek. Ennek újjászületésében részt venni hosszú, megterhelő munkafolyamat, egyben felemelő élmény volt.

Milyen a lobby hangulata?

A lobby részben a műemléki épülethez tartozó teret az építész tervezők összenyitották a korabeli lépcsőházzal. Ez a tér így új funkciót és értelmezést kap, mivel a korábbi nyitott udvar az üvegtetővel zárt térré válik. Míg a padlóburkolat és a homlokzati elemek követik a műemlékterek stílusát, addig a berendezés és az installációs elemek a hotel fiatalos, kozmopolita hangulatához alkalmazkodnak. Színesek, letisztultak, kényelmesek, multifunkcionálisak és lendületet sugároznak.

Milyen megoldásokat használtatok a történeti szobákban?

A műemléki szobák sajátossága az eredeti fapanel-burkolat, mely a restaurálás során visszakapta az eredeti világos diófa színét. A szobák nagy mérete lehetővé tette, hogy a fürdőszoba-blokkokat úgy alakítsuk ki, hogy a szoba közepére kerüljenek, ezzel meghagyva az eredeti kazettás faburkolatot a külső falakon. Ez a központi téralakítás lehetővé tette, hogy a műemléki szobán belül tagoljuk a teret háló, közlekedő és nappali zónára.  A központi fürdőszobablokk egy üvegdobozzá vált, mely minden oldalról tükrözi a fapanel burkolatokat. A falak és a mennyezet színe sötétzöld, mely mély árnyalatok illeszkednek a fapanelekhez. A berendezést a klasszikus-modern kombinációja jellemzi.

A szálloda sportos, vagány, de elegáns is. Mit “enged meg” a 3 csillag?

Az épület nagyon sok élményt és értéket hordoz magában, szerintem ez az Andrássy út egyik legizgalmasabb háza, amely gyönyörű volt már felújítás előtt is. A megújult design új életet, frissességet hordoz, kiegészíti a korabeli értékeket úgy, hogy közben az eredeti enteriőr ne sérüljön, azonban felújítás új tulajdonságokat, a mai kornak megfelelő kényelmet, funkcionális és esztétikai igényeket szolgáljon ki.

Mik az épület design-highlightjai?

Az épület alapvető építőelemei meghatározóak voltak: ilyenek a melegszürke kődíszítések, pillérek, párkányok, a fekete és világosszürke diagonális, pepita padlóburkolat, valamint a levélmintás lépcsőházi festett mennyezetek, melyek színkompozíciója a felújítás során tárult fel. A belsőépítészetben dinamikus színekre kottáztuk az épület nem műemléki területét. A hármas alapszín kombináció, a vörös, a zöld és a kék, és azok pasztell árnyalatai végigfutnak az épületen, hol együtt, hol külön-külön. A szobák vidámak és kompaktak, a szín- és anyaghasználat minősége teszi őket érdekessé. A lobby légies megjelenése és vegyes funkciója is érdekes, hiszen ez bár és reggeliző tér is egyben. A redukált és íves formavilágú bútorok mellet megjelennek olyan tárgyak, melyek proporciója tudatosan figyelemfelkeltő. Ilyenek a magas nyakú állólámpák és a virágkaspók is, melyek erősítik vizuális élményt.

Fotó: Tamás Pál

Nyitókép: Sebestyén László / Forbes

 

 

 

 

 

Categories
Construction

A new chapter in the life of the Andrássy Avenue Palace: Hotel Oktogon is open

Hotel Oktogon opened its doors in June, the building was originally a much-loved palace on Andrássy Avenue, later a public library and, for a time, one of Budapest’s favorite nightclubs. After three years of renovation, the building is now open as a hotel, designed by este’r partners interior design studio (lead designers: Eszter Radnóczy, Hajnalka Zellei) and architectural partner Archikon.

The neo-Renaissance palace at 52 Andrássy Avenue was built at the end of the 19th century, between 1884 and 1886, designed by Henrik Schmahl, who also designed the Párisi Court and the Urania National Film Theater, and developed by the Swiss-born brewer and mill owner Henrik Haggenmacher.

The elegant palace has been restored and renovated, retaining its original character, the inner courtyard behind the representative gate now features a lobby and a breakfast area instead of horses and carriages, the details of the ceiling in the corridors were given back their original beauty, while the interior design remained sporty and casual, designed to match the style of the hotel’s guests.

In our short interview, we talked to lead designer Eszter Radnóczy about the interior design of the palace’s renovation.

What are the details and stories from the history of the building that were important to you in the design process?

The history of the Haggenmacher and later the Dreher family and their numerous real estate investments in the center of Budapest are all remarkable. The Haggemacher Palace is characterized by its central staircase, painted arches, ceilings and natural light. All of these outstanding features have been restored to their original appearance and represent a significant legacy for the future. Being part of its rebirth has been a long, challenging process, but definitely an exciting experience.

Can you describe the atmosphere in the lobby?

The architects have linked the part of the historic building to the contemporary staircase in the lobby. Now this space has a new function and meaning with the former open courtyard becoming a space enclosed by a glass roof. While the flooring and facade elements follow the style of historic buildings, the furnishings and installation elements are adapted to the hotel’s youthful, cosmopolitan atmosphere. They are colorful, clean, comfortable and vibrant.

What solutions did you use in the historic room?

The rooms are characterized by their original wood paneling, which has been restored to its original light walnut color. The large size of the rooms allowed the bathroom blocks to be positioned in the center of the room, leaving the original coffered wood paneling on the exterior walls. This central spatial planning allowed us to divide the space within the historic room into a bedroom, a hallway and a living room. The walls and ceilings are dark green, with deep shades to match the wooden panels. The furnishings are a classic-modern combination.

The hotel is sporty and cool, but also elegant. What does 3 stars “allow you to do”?

The building has a lot to offer in terms of experience and value, I think it is one of the most exciting houses on Andrássy Avenue – it was beautiful even before the renovation. The new design brings new life, freshness and complements the heritage of the period, without damaging the original, but renovating it to serve new values, modern comfort and functional and aesthetic needs.

What are the design highlights of the building?

The basic building elements were dominant: warm gray stone decorations, pillars, cornices, black and light gray diagonal checked flooring, and painted ceilings with leaf patterns above the staircase, this color composition was discovered during the renovation. In the interior design, dynamic colors were used throughout the non historic area of the building, with a trio of basic color combinations of red, green and blue and their pastel versions featuring the whole building, sometimes together and sometimes separately. The rooms are bright, cheerful and compact, the quality of the color and the use of materials make them more interesting. The airy appearance and mixed function of the lobby is also quite fascinating, it is now both a bar and a breakfast area. The reduced and curved pieces of furniture are accompanied by objects that are deliberately eye-catching, such as long neck floor lamps and flower pots that enhance the visual experience.

Photos by Tamás Pál

 

 

 

Categories
Events

Este’r partners wins awards at international design festival, BigSEE

Eszter Radnóczy and este’r partners interior design office returned home from the international architecture and design festival BIG SEE with four awards. The team received professional recognition for several of its projects at the event in Ljubljana : the Agroverzum in Martonvásár, the Sfinx bar (former Minute bar) at Andrássy Avenue, the restaurant of the Emerald Residence, and their own showroom Estorio next to the Opera House. At the festival, which was held for the first time after a two-year break due to the epidemic, the winners of this year’s awards were presented alongside those of previous years.

The award ceremony was also followed by a presentation opportunity, so the audience had the chance to see four short presentations of the interior design works of the Hungarian office.

“BigSEE has not just grown into a prestigious architecture festival known throughout Europe over the past years, but it has also provided a great networking opportunity. It was a pleasure for us that after the presentation of the Hungarian projects, many foreign professionals showed interest in our work, and we had a pleasant conversation with our Italian and Slovenian colleagues on site. We are looking forward to welcome them in Budapest!”

Award-winning works by este’r partners (2020 and 2021)

MTV Agricultural Science Centre Visitor Centre, Agroverzum, Martonvásár

Sfinx bar, Budapest

Emerald Residence Restaurant, Budapest

Estorio showflat, Budapest

Categories
Események

Négy díjat nyert a nemzetközi építészeti fesztiválon az este’r partners – többek között saját, új showroomjuk is a nyertesek között szerepelt

Négy díjjal tért haza a nemzetközi építészeti és designfesztiválról, a BIG SEE-ről Radnóczy Eszter és az este’r partners belsőépítész iroda. A Ljubljanában rendezett eseményen az iroda több munkájáért kapott szakmai elismerést: díjazott lett a martonvásári Agroverzum, az Andrássy úti Sfinx bár (korábbi Minute bár), az Emerald Residence étterme és saját showroomjuk, az Operaház melletti Estorio. A járvány miatti két év szünet után először megtartott fesztiválon az idei helyezettek mellett átadták az elmúlt évek díjait is.

A díjátadót prezentációs lehetőség is kísérte, így a közönség négy rövid előadásban ismerhette meg a magyar iroda megvalósult belsőépítészeti munkáit.

„A BigSEE nemcsak egy nívós, Európa-szerte ismert építészeti fesztivállá nőtte ki magát az elmúlt években, hanem remek networking-lehetőséget is biztosított. Nagy öröm volt számunkra, hogy a magyar projektek bemutatása után számos külföldi szakember érdeklődött a munkánk iránt, olasz és szlovén kollégáinkkal már a helyszínen kellemes összhang alakult ki a beszélgetésben. Szeretettel várjuk őket Budapesten!”

Az este’r partner díjazott munkái (2020 és 2021):

MTV Agrártudományi Központ Látogatóközpontja, Agroverzum, Martonvásár

Sfinx bár, Budapest

Emerald Residence Restaurant, Budapest

Estorio showflat, Budapest

Categories
Construction

Feminine, soft atmoshpere with leaf pattern: este’r partners designs Italian Vagheggi’s showroom and training centre in Budapest

Este’r partners designed the interior of the Hungarian showroom of Vagheggi beauty brand from Verona. A training room, a community space, a kitchen and service areas can be found in the 300 sqm showroom located in Budapest.

The concept of the showroom follows the Italian company’s branding, which was developed by WEA Group – este’r partners was responsible for the design of the additional features, graphic solutions, the execution design and project management.

The communal kitchen has stunning curved shapes. The feminine, soft atmosphere is further enhanced by the illuminated leaf pattern on the ceiling. One of the walls will feature a design wallpaper by the Italian company, Affreschi while the othern wall will have a unique mottled style wall paint by Wallpaint. The atmosphere is further softened by modern furnishings. The space is characterised by a sophisticated mix of powder colours and green.

 

Categories
Partnereink

Lágy hangulat, levélminta, kifinomult fények: ilyen lett az olasz szépségipari márka, a Vagheggi magyar showroomja

A veronai szépségipari márka, a Vagheggi magyarországi showroomjának belsőépítészeti megoldásait tervezte az este’r partners: a Pesten található, 300 négyzetméteres bemutatóterem az oktatótermek mellett közösségi térrel, konyhával és kiszolgáló helyiségekkel valósult meg.

A showroom koncepciója az olasz cég arculatát követi, amelyet a WEA Group dolgozott ki – az este’r partners a kiegészítő funkciókat érintő designért, a grafikai megoldásokért, a kiviteli tervért és a projektmenedzseri feladatokért felelt.

A közösségi konyha szép íves formákat visz végig. A nőies, lágy hangulatot tovább puhítja a mennyezeten található megvilágított levélminta. A falak egyikén az Affreschi olasz cég designtapétája, míg a másikon a Wallpaint különleges, foltos falfestéke jelenik majd meg. A hangulatot modern berendezés könnyíti tovább. A teret a púderszín és zöld kifinomult találkozása jellemzi.